Tumormarker szűrőcsomagok

Női tumormarker szűrőcsomag: 55.700 Ft

Férfi tumormarker szűrőcsomag: 44.900 Ft

A vizsgálat költségén felül külön vérvételi díj kerül felszámításra, amely mintavételi pontonként változhat. Az aktuális vérvételi díjakról tájékozódjon az egyes mintavételi pontok leírásánál.

Mire jó a vizsgálat / miért fontos, hogy elvégezze?

A szűrővizsgálatok a daganatos megbetegedések prevenciójának egy rész. A szűrés szakorvosi vizsgálatból, képalkotó vizsgálatból és laboratóriumi vizsgálatból áll. Nagyon fontos, hogy a vizsgálati eredmények együttes értékelésével állítható fel a diagnózis. Korai diagnózis esetén a daganatellenes kezelések hatékonyak, a gyógyulási esély megnő és a metasztázisok, azaz az áttétek kialakulásának kockázata csökken. A csomagban található vizsgálatok nemcsak prevencióra jók, hanem stádium meghatározására, prognózis felállítására, kezelés nyomon követesére és a kiújulás felismerésére egyaránt. Érdemes évente a szűrővizsgálatokat elvégeztetni.

Mi ez a betegség? / Kinek jó ez a vizsgálat?

A rák olyan gyűjtőfogalom, amikor a szervrendszerekben az érintett sejtek ellenőrízetlen szaporodása áll fenn, és több mint száz megbetegedést foglal magába. Megkülönböztetünk jó- és rosszindulatú daganatokat. A rosszindulatú, vagy malignus daganatok a szervezet különböző pontjain áttéteket vagy metasztázisokat hozhatnak létre. Minél később derül fény a rosszindulatú daganatos megbetegedésekre, annál kevese az esély a gyógyulásra.

Mit tartalmaz a vizsgálat?

Női tumormarker szűrőcsomag:
AFP, CEA, CA 125, HE4, ROMA index, CA 15-3, CA 19-9,  CA 72-4, NSE, S100 protein, TPA, bétaHCG, vérkép, Széklet vér, Kalcium, Foszfor, ALP

Férfi tumormarker szűrőcsomag:
AFP, CEA,  PSA, Free PSA, CA 19-9, CEA,  CA 72-4, NSE, S100 protein, TPA, bétaHCG, vérkép, Széklet vér, Kalcium, Foszfor, ALP

Hogyan készüljön a mintavételre?

Amennyiben más vizsgálatot vagy csomagot nem vesz igényben, abban az esetben a csomagban lévő vizsgálatokat az étkezés nem befolyásolja. A vérvétel előtt könnyű reggeli és folyadékfogyasztás megengedett. Ha egyéb vizsgálatot is szeretne, kérjük, tájékozódjon annak vérvételi kritériumairól.

Hogyan végezzünk a vizsgálatot? Mennyi időt vesz igénybe?

A vizsgálathoz vénás vérre van szükség. A vérvételi pontunkon töltött idő körülbelül 15 perc, mely a mintavételt és az adminisztrációt is magába foglalja.

Mikorra kapja meg az eredményt?

A vizsgálatok elkészülési ideje a minta laboratóriumunkba való érkezését követő 2-3 munkanap, a CA72-4 vizsgálat esetében 14 munkanap. A leletet elektronikusan, jelszóval védve küldjük Önnek a megadott e-mail címre a vizsgálatok vállalási idejét maximálisan betartva. A vállalási időkről itt tájékozódhat. Illetve eredménye megtalálható és letölthető az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) rendszeréből is. Ezen a felületen háziorvosa, kezelőorvosa is megtekintheti az eredményeket.

Foglaljon vizsgálati időpontot
kényelmesen és egyszerűen online!