TORCH panel

Vizsgálat díja: 39.900 Ft

A vizsgálat költségén felül külön vérvételi díj kerül felszámításra, amely mintavételi pontonként változhat. Az aktuális vérvételi díjakról tájékozódjon az egyes mintavételi pontok leírásánál.

Mire jó a vizsgálat / miért fontos, hogy elvégezze?

A TORCH panelben mozaikszó a Toxoplasma gondii, Rubeola vírus, Cytomegalovírus kezdőbetűit tartalmazza. A vizsgálattal kideríthető, hogy az anya átesett-e valamelyik fertőzésen, amit a szervezet által termelt ellenanyagszintek (IgM, IgG) mérésével mutathatóak ki.

Mi ez a betegség? / Kinek jó ez a vizsgálat?

A panelben vizsgált mikroorganizmusok befolyásolhatják a fogantatást, különböző mértékben károsíthatják a magzatot, vetélést, koraszülést okozhatnak. A vizsgálattal kimutatható, hogy az anya átesett-e már valamelyik fertőzésen. Érdemes a vizsgálatot már a várandósság előtt elvégez, hogy tudjuk mely kórokozó esetében alakult már ki védettség egy fertőzést követően., és melyek azok a kórokozók, amellyel még nem fertőződött meg a kismama, tehát fogékony lehet rá.

Mit tartalmaz a vizsgálat?

Toxoplasma gondii (IgG, IgM), Rubeola vírus (IgG, IgM), Cytomegalovírus [CMV] (IgG, IgM), Herpes simplex vírusok HSV 1-2 IgG, HSV 1-2 IgM és HSV 2IgG, Parvovírus AT (IgG, IgM), Varicella zoster AT (IgG, IgM)

Hogyan készüljön a vizsgálatra?

Amennyiben más vizsgálatot vagy csomagot nem vesz igényben, abban az esetben a csomagban lévő vizsgálatokat az étkezés nem befolyásolja. A vérvétel előtt könnyű reggeli és folyadékfogyasztás megengedett. Ha egyéb vizsgálatot is szeretne, kérjük, tájékozódjon annak vérvételi kritériumairól.

Hogyan végezzünk a vizsgálatot? Mennyi időt vesz igénybe?

A vizsgálathoz vénás vérre van szükség. A vérvételi pontunkon töltött idő körülbelül 15 perc, mely a mintavételt és az adminisztrációt is magába foglalja.

Mikorra kapja meg az eredményt?

A csomagban lévő vizsgálatok elkészülési ideje a minta laboratóriumunkba való érkezését követő 2-3 munkanap. A lelet a validálás pillanatában az EESZT rendszerébe kerül fel, mely az ügyfélkapun keresztül elérhető, illetve online érkezik e-mail-ben éjszaka. A vállalási időkről itt tájékozódhat.

Foglaljon vizsgálati időpontot
kényelmesen és egyszerűen online!