Szív- és érrendszeri csomag

Vizsgálat díja: 31.100 Ft

A vizsgálat költségén felül külön vérvételi díj kerül felszámításra, amely mintavételi pontonként változhat. Az aktuális vérvételi díjakról tájékozódjon az egyes mintavételi pontok leírásánál.

Mire jó a vizsgálat / miért fontos, hogy elvégezze?

Szűrőcsomagunkban található vizsgálatok a szív- és érrendszeri elváltozásokra hívja fel a figyelmet. Az szív- és érrendszeri betegségek korai felismerése igen fontos, hisz az időben diagnosztizált elváltozások célzott terápiájával további súlyos szövődmények előzhetőek meg és akár életet is menthet!

Mi ez a betegség? / Kinek jó ez a vizsgálat?

Hazánk lakosságának 80%-a él olyan kockázati tényezővel, amely szív- és érrendszeri betegségeket idézhet elő. A betegégek sokszor hírtelen jelentkeznek, életveszélyes állapotot idézve elő, vagy akár azonnali halálhoz is vezethetnek. Ezért fontos, hogy a problémára már a tünetek megjelenése előtt, vagy a kezdeti tünetek jelentkezésekor fény derüljön. A legnagyobb kockázattal élő korosztály 30 és 50 életév közöttiek. Azonban a vizsgálatainkat nemcsak nekik, hanem 50 éves kor felett, vagy ha a családban már előfordult kardiológiai betegség, akkor fiatalabb korban is ajánlott évente elvégeztetni. A szűrőcsomagban azokat a biokémiai markereket válogattuk össze, amelyek tájékoztatást adnak a szív- és érrendszeri betegségek kialakulási rizikójának mértékéről. A BNP fontos vizsgálat a szívelégtelenség jelzésére és a betegség kezelésének monitorozására.

Mit tartalmaz a vizsgálat?

Teljes vérkép, Vércukor, Összfehérje, Albumin, Összkoleszterin, HDL, LDL, Triglicerid, Homocystein, Nátrium, Kálium, Kalcium, B-típusú nátriuretikus peptid BNP, CRP

Hogyan készüljön a vizsgálatra?

A vizsgálatot megelőző 12 órában enni és szénsavmentes ásványvizen vagy csapvizen kívül mást fogyasztani nem szabad. A vizsgálatra éhgyomorra kell érkezni, kérjük, hogy elindulás előtt két pohár vizet fogyasszon el a sikeres vérvétel érdekében.

Hogyan végezzünk a vizsgálatot? Mennyi időt vesz igénybe?

A vizsgálathoz vénás vérre van szükség. A vérvételi pontunkon töltött idő körülbelül 15 perc, mely a mintavételt és az adminisztrációt is magába foglalja.

Mikorra kapja meg az eredményt?

A csomagban lévő vizsgálatok elkészülési ideje a minta laboratóriumunkba való érkezését követő 1-2 munkanap. A lelet a validálás pillanatában az EESZT rendszerébe kerül fel, mely az ügyfélkapun keresztül elérhető, illetve online érkezik e-mail-ben éjszaka. A vállalási időkről itt tájékozódhat.

Foglaljon vizsgálati időpontot
kényelmesen és egyszerűen online!