Pajzsmirigy csomag

Pajzsmirigy alap szűrőcsomag: 6.900 Ft

Pajzsmirigy komplex szűrőcsomag: 21.500 Ft

Pajzsmirigy és mellékpajzsmirigy komplex panel: 31.500 Ft

A vizsgálat költségén felül külön vérvételi díj kerül felszámításra, amely mintavételi pontonként változhat. Az aktuális vérvételi díjakról tájékozódjon az egyes mintavételi pontok leírásánál.

Mire jó a vizsgálat / miért fontos, hogy elvégezze?

A pajzsmirigyhormon szerepet játszik szinte minden szerv normális működésében. A szervezet anyagcseréjének szabályozásában, a növekedésben, agyi működésben, termelődése az élethez szükséges, de túltermelődése akár életveszélyes állapotot is okozhat. Ha pajzsmirigy hormontermelődésének zavar áll fenn, akkor érdemes a vizsgálatot elvégezni.

Mi ez a betegség? / Kinek jó ez a vizsgálat?

A pajzsmirigy betegség népbetegségnek számít. A pajzsmirigy hormon alulműködés sokkal gyakrabban fordul elő, mint a túlműködés, sok esetben nem kerül időben diagnosztizálásra a betegség, mert tünetei nehezen felismerhetőek. A pajzsmirigyhormon működésének zavara mellett más betegség is jelentkezhet. Ilyen a strumma, autoimmun betegség, pajzsmirigydaganatok.

Pajzsmirigy alap szűrőcsomag: Alap szűrésként végezzük, ha a klinikai tünetek alapján felmerül a fokozott (Hipertireózis) vagy csökkent (Hipotireózis) pajzsmirigy működés gyanúja, ha megnagyobbodott a pajzsmirigy vagy ismeretlen eredetű spontán vetélés esetén. (Szűrővizsgálatként normál TSH eredmény esetén a TB a Szabad T3, Szabad T4 vizsgálatokat nem finanszírozza).

Pajzsmirigy komplex szűrőcsomag: Különlegesebb esetekben a pajzsmirigy megbetegedés okának tisztázására szolgáló vizsgálatok. Ezeket a laboratóriumi vizsgálatokat általában szakorvos kéri, és az eredményeket is minden esetben endokrinológus szakorvos értékeli.

Pajzsmirigy és mellékpajzsmirigy komplex panel: Vannak esetek, amikor a pajzsmirigy vizsgálata mellett szükség van a mellékpajzsmirigy funkciójának megítélésére is. Ezeket a laboratóriumi vizsgálatokat általában szakorvos kéri, és az eredményeket is minden esetben a klinikai tünetekkel együtt endokrinológus szakorvosnak kell értékelnie.

Mit tartalmaz a vizsgálat?

Pajzsmirigy alap szűrőcsomag: TSH, Szabad T3, Szabad T4

Pajzsmirigy komplex szűrőcsomag: TSH, Szabad T3, Szabad T4, Thyreoglobulin. Thyreoglobulin ellenes antitest, A-TPO (Thyreoidea-peroxidáz elleni antitest), TSH receptor elleni antitest (TRAK)

Pajzsmirigy és mellékpajzsmirigy komplex panel: TSH, Szabad T3, Szabad T4, Thyreoglobulin. Thyreoglobulin ellenes antitest, A-TPO (Thyreoidea-peroxidáz elleni antitest), TSH receptor elleni antitest (TRAK), Parathormon, Szérum és vizelet kalcium, Szérum és vizelet foszfor, ALP, D vitamin

Hogyan készüljön a vizsgálatra?

Ha pajzsmirigyműködést szabályzó gyógyszert szed, kérjük egyeztessen kezelőorvosával a gyógyszer bevételével kapcsolatban. Egyéb esetben a csomagokban található vizsgálatok eredményeit nem befolyásolja az étkezés.

Hogyan végezzünk a vizsgálatot? Mennyi időt vesz igénybe?

A vizsgálathoz vénás vérre van szükség. A vérvételi pontunkon töltött idő körülbelül 15 perc, mely a mintavételt és az adminisztrációt is magába foglalja.

Mikorra kapja meg az eredményt?

A csomagokban lévő vizsgálatok nagy részének elkészülési ideje a minta laboratóriumunkba való érkezését követő 2 munkanap, a TRAK vizsgálat vállalási ideje 7 munkanap. A lelet a validálás pillanatában az EESZT rendszerébe kerül fel, mely az ügyfélkapun keresztül elérhető, illetve online érkezik e-mail-ben éjszaka. A vállalási időkről itt tájékozódhat.

Foglaljon vizsgálati időpontot
kényelmesen és egyszerűen online!