Inzulinrezisztencia csomag

Vizsgálat díja: 11.000 Ft

A vizsgálat költségén felül külön vérvételi díj kerül felszámításra, amely mintavételi pontonként változhat. Az aktuális vérvételi díjakról tájékozódjon az egyes mintavételi pontok leírásánál.

Mire jó a vizsgálat / miért fontos, hogy elvégezze?

Az inzulinrezisztencia különböző betegségekkel, kóros folyamatokkal áll összefüggésbe, azok hátterében húzódik meg, illetve tüneteivel rontja az életminőséget. Nőknél és férfiaknál egyaránt kialakulhat, diagnosztizálását követően viszont terápiával a folyamat visszafordítható és a különböző betegségek kialakulása megelőzhető, az életminőség javítható.

Mi ez a betegség? / Kinek jó ez a vizsgálat?

Az inzulinrezisztencia során a szénhidrát anyagcsere folyamat válik kórossá. Az anyagcserében résztvevő szervek, mint a vázizom, máj és zsírszövet, érzéketlenné válik a szervezet által termelt inzulinnal szemben, így kevesebb cukrot vesznek fel. A vércukorszint megemelkedése miatt a hasnyálmirigy fokozottan termel inzulint, hogy így azt normalizálja.

Az inzulinrezisztencia kapcsolatba állhat meddőséggel, női hormonális zavarok, diabétesszel, elhízással.

Mit tartalmaz a vizsgálat?

Vércukor 0, 60 és 120 perces, Inzulin 0, 60 és 120 perces, HOMA index

Hogyan készüljön a mintavételre?

A cukorterhelés megelőző napokban legalább napi 150 gramm szénhidrátot kell fogyasztani és a megszokott fizikai tevékenységet kell folytatni. A vizsgálatot megelőző 12 órában enni és szénsavmentes ásványvizen vagy csapvizen kívül mást fogyasztani nem szabad. A vizsgálatra éhgyomorra kell érkezni. Reggeli gyógyszerek nem vehetőek be, kivéve, ha a kezelőorvos a gyógyszer bevételét külön kéri. Kérjük, hogy elindulás előtt két pohár vizet fogyasszon el a sikeres vérvétel érdekében.

Hogyan végezzünk a vizsgálatot? Mennyi időt vesz igénybe?

A vizsgálat alkalmával, az első vérvételt követően 75 gramm kimért patikai cukrot oldunk fel 3dl vízben, amelyet 5 percen belül szükséges elfogyasztani. Ezt követően az első kortytól számítva meghatározott időközönként vérvételre kerül sor. A vizsgálat alatt enni-inni nem lehet és a fizikai aktivitást is mellőzni kell. A vérvételt követően mielőbb reggeli elfogyasztása és a nap folyamán fokozott folyadékbevitel ajánlott, a rosszullét elkerülése és sok cukor szervezetből történő kiürülésének elősegítése érdekében.

Mikorra kapja meg az eredményt?

A csomagban lévő vizsgálatok elkészülési ideje a minta laboratóriumunkba való érkezését követő 1 munkanap. A leletet elektronikusan, jelszóval védve küldjük Önnek a megadott e-mail címre a vizsgálatok vállalási idejét maximálisan betartva. Illetve eredménye megtalálható és letölthető az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) rendszeréből is. Ezen a felületen háziorvosa, kezelőorvosa is megtekintheti az eredményeket.

Foglaljon vizsgálati időpontot
kényelmesen és egyszerűen online!