Gyulladásos labor csomag

Vizsgálat díja: 3000 Ft

A vizsgálat költségén felül külön vérvételi díj kerül felszámításra, amely mintavételi pontonként változhat. Az aktuális vérvételi díjakról tájékozódjon az egyes mintavételi pontok leírásánál.

Mire jó a vizsgálat / miért fontos, hogy elvégezze?

Gyulladás a szervezet jelzése fertőzésre vagy irritációra. A vizsgálati csomagot akkor érdemes kérni, ha felmerül a gyulladás gyanúja.

Mi ez a betegség? / Kinek jó ez a vizsgálat?

Ételérzékenységben a bélfal áteresztőképessége fokozódik, emiatt a részlegesen emésztett tápanyag fehérjéi átjutnak a véráramba. A szervezet a fehérjék ellen ellenanyagot termel. A tápanyag-fehérjék az ellenanyaggal immunkomplexet alkotnak, melyek a vérárammal különböző szervekbe, szervrendszerekbe eljutva lerakódnak és különféle tüneteket okoznak. (emésztőszervi tünetek, migrén, ízületi fájdalom, elhízás, depresszió, stb.)

Mit tartalmaz a vizsgálat?

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT), Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Vérkép, CRP, LDH, Húgysav

Hogyan készüljön a mintavételre?

Amennyiben más vizsgálatot vagy csomagot nem vesz igényben, abban az esetben a csomagban lévő vizsgálatokat az étkezés nem befolyásolja. A vérvétel előtt könnyű reggeli és folyadékfogyasztás megengedett. Ha egyéb vizsgálatot is szeretne, kérjük, tájékozódjon annak vérvételi kritériumairól.

Hogyan végezzünk a vizsgálatot? Mennyi időt vesz igénybe?

A vizsgálathoz vénás vérre van szükség. A vérvételi pontunkon töltött idő körülbelül 15 perc, mely a mintavételt és az adminisztrációt is magába foglalja.

Mikorra kapja meg az eredményt?

A csomagban lévő vizsgálatok elkészülési ideje a minta laboratóriumunkba való érkezését követő 1 munkanap. A leletet elektronikusan, jelszóval védve küldjük Önnek a megadott e-mail címre a vizsgálatok vállalási idejét maximálisan betartva. Illetve eredménye megtalálható és letölthető az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) rendszeréből is. Ezen a felületen háziorvosa, kezelőorvosa is megtekintheti az eredményeket.

Foglaljon vizsgálati időpontot
kényelmesen és egyszerűen online!