(T)EGYÜNK az egészségünkért!

Napjainkban nagyon sokan élnek az emésztőrendszert, illetve egyéb szervrendszereket érintő (fejfájás, ízületifájdalom, depresszió) bizonytalan eredetű panaszokkal, amelyek hatással vannak a mindennapokra.

Sokszor a panaszok hátterében szervi betegség nem igazolódik. Ilyenkor érdemes ételérzékenyég irányában kivizsgálást kezdeni, mert sok esetben ez áll a panaszok hátterében. A tünetek nemcsak a felnőtteket, de a gyermekeket is érinthetik. A kicsiknél az emésztési panaszokon túl gyakran csökkent koncentrációt, magatartászavart, figyelemzavart és hiperaktív tüneteket válthat ki.

Amiben segíteni tudunk:

  • Beutaló nélkül is elvégezhető ételintolerancia vizsgálat
  • Rugalmas telefonos vagy online időpontfoglalás
  • Fájdalommentes vérvétel akár gyermekek részére is
  • Elektronikus leletküldés
  • Az eredmények kiértékelésében és az eredményekből következő étrendi javaslat felállításában dietetikus kollégánk lesz segítségére

Nem tudja mi áll a tünetek hátterében? Időpontfoglaláshoz hívja ügyfélszolgálatunkat:

Mi okozhatja?

Az ételérzékenység hátterében a bélfal sérülése áll, mely kialakulhat egyoldalú táplálkozás, a bélflóra változása, gyógyszeres kezelés, valamilyen fertőzés, gyomorsavtúltengés, a stressz, a tartósítószerek vagy akár az alkohol és nikotin okozta károsodás hatására. Ilyenkor a bélfal áteresztő képessége megnövekszik, a részlegesen megemésztett tápanyag a bélsejtek között a véráramba jut, mely ellen a szervezet védekezésképpen ellenanyagot termel.

A véráramba jutott tápanyag fehérjéje és az ellenanyag összekapcsolódnak, és a szervezet különböző pontján lerakódva tüneteket idéznek elő.  Mivel egyszerre többféle élelmiszert fogyasztunk, nehéz megmondani, hogy a tünetek hátterében pontosan mi is áll. Az ételérzékenységre a legtöbb esetben emésztési panaszok utalnak, ennek ellenére nehéz, olykor szinte lehetetlen kitapasztalni, hogy pontosan milyen ételek is okozzák.

Ismerősek a tünetek?

  • a hasmenés, puffadás, felfúvódás,
  • gyomorégés, gyomorfájdalom,
  • székrekedés, hasmenés,
  • hányinger, hányás, esetleg a túlsúly vagy a kóros soványság,
  • fejfájás, migrén, asztma,
  • egyéb bőrön jelentkező tünetek (pl. ekzéma), továbbá ízületi bántalmak,
  • depresszió, idegesség, ingerlékenység, álmatlanság, koncentrációhiány.
  • gyermekeknél figyelemzavar, tanulási nehézség, hiperaktivitás
  • étkezés utáni fáradtság

 

ÉTELINTOLERANCIA VIZSGÁLAT KÖZEL 200 ÉLELMISZER-ALAPANYAGRA

Az ételintolerancia vizsgálatunkkal az alábbi főbb alapanyagok mutathatók ki:  

 

 

  • Gabonafélék (pl. árpaliszt, búzaliszt, komló, köles, kukorica, lenmag, maláta, rizs, rozsliszt, tönkölybúza, quinoa, zabliszt)
  • Gyógynövények, fűszerek (pl. ánizs, babérlevél, bazsalikom, bors (fekete, piros, zöld, fehér), borsmenta, curry, édesgyökér, fahéj, fokhagyma, gyömbér, kakukkfű, koriander, kömény, mustár, petrezselyem, rozmaring, sáfrány, szegfűszeg, szerecsendió, vanília,)
  • Gyümölcsök (pl. alma, ananász, avokádó, banán, birsalma, citrom, datolya, eper, füge, gránátalma, grapefruit, kivi, kék áfonya, kék szőlő, körte, lime, málna, mangó, mazsola, narancs, nektarin, őszibarack, paradicsom, rebarbara, sárgabarack, sárgadinnye, szeder, szilva, vörösáfonya)
  • Hal és tenger gyümölcsei (pl. csuka, fekete kaviár, fekete tőkehal, fésű kagyló, garnéla, hering, kagyló, kardhal, languszta, lazac, makréla, nyelvhal, pisztráng, polip, rákfélék, szardínia, tintahal, tonhal,)

  • Húsok (pl. Bárányhús, csirkehús, kacsahús, marhahús, nyúlhús, pulykahús, szarvas, őzhús, vaddisznóhús)
  • Olajos magvak (pl. dió, fenyőmag, földimogyoró, kesudió, kókusz, makadámdió, mandula, mogyoró, paradió (brazil dió))
  • Tojás és tej, tejkészítmény (pl. gouda sajt, juhsajt, kecsketej, kecskesajt, tehéntej, tojássárgája, tojásfehérje)
  • Zöldségek, hüvelyesek (pl. articsóka, borsó, brokkoli, burgonya, cékla, cikória, csicseriborsó, cukkíni, édeskömény, fehér bab, fehérrépa, fokhagyma, gomba, hagyma, káposzta, kapribogyó, karfiol, kelbimbó, lencse, lóbab, mángold, padlizsán, paprika, ruccola, saláta, sárgarépa, spárga, spenót, sütőtök, szójabab, torma, uborka, újhagyma, vöröskáposzta, zeller, zöldbab)
  • Egyebek (pl. élesztő, kakaó, kávé, méz, sörélesztő, zöld tea)

Időpontfoglaláshoz hívja a +36 1 800 9313, +36 30 416 9982 telefonszámot vagy foglaljon időpontot online!

További információk:

Corden International (Magyarország) Kft.
1117 Budapest
Fehérvári út 84/a.
www.corden.hu

error: Content is protected !!