Vesebetegség csomag

Vizsgálat díja: 6.600 Ft

A vizsgálat költségén felül külön vérvételi díj kerül felszámításra, amely mintavételi pontonként változhat. Az aktuális vérvételi díjakról tájékozódjon az egyes mintavételi pontok leírásánál.

Mire jó a vizsgálat / miért fontos, hogy elvégezze?

A vese a legfontosabb kiválasztó szervünk és életfontosságú a szervezet só-víz háztartása egyensúlyának fenntartásában, illetve befolyásolja a vérképzést is. A panelben végzett vizsgálatok tájékoztatást adnak a vese valamennyi anatómiai-funkcionális egységének működéséről és az esetleges károsodás mértékéről.

Mi ez a betegség? / Kinek jó ez a vizsgálat?

A vesét érintő betegségek sokszor tünetmentesen kezdődnek és csak szűrővizsgálat alkalmával, vagy előrehaladott stádiumban jelentkező tünetek következtében kerülnek diagnosztizálásra. A vese távolítja el az anyagcsere bomlástermékeit, szűri és tisztítja a vért, szabályozza a szervezet vízháztartását és az artériás nyomást, illetve a vese termeli az erythropoetint, ami a vérképzést serkenti.

A vesebetegség csomagba tartozó vizsgálatokat érdemes elvégezni évente szűrés esetén, illetve ha vesebetegség gyanúja merül fel.

Mit tartalmaz a vizsgálat?

Teljes vérkép, Teljes vizeletvizsgálat üledékkel, CRP, Vércukor, Összfehérje, Albumin, Összkoleszterin, Kreatinin, eGFR, Karbamid, Nátrium, Kálium, Kalcium, Magnézium, Foszfor, Vizelet kreatinin, Vizelet mikroalbumin,

Hogyan készüljön a mintavételre?

A vizsgálatot megelőző 12 órában enni és szénsavmentes ásványvizen vagy csapvizen kívül mást fogyasztani nem szabad. A vizsgálatra éhgyomorra kell érkezni, kérjük, hogy elindulás előtt két pohár vizet fogyasszon el a sikeres vérvétel érdekében. Kérjük, hogy vizeletvizsgálathoz a reggeli első vizeletből mintát hozzon magával. A vizsgálat elvégzése nem javasolt menstruáció alatt.

Hogyan végezzünk a vizsgálatot? Mennyi időt vesz igénybe?

A vizsgálathoz vénás vérre van szükség. A vérvételi pontunkon töltött idő körülbelül 15 perc, mely a mintavételt és az adminisztrációt is magába foglalja.

Mikorra kapja meg az eredményt?

A csomagban lévő vizsgálatok elkészülési ideje a minta laboratóriumunkba való érkezését követő 1 munkanap. A lelet a validálás pillanatában az EESZT rendszerébe kerül fel, mely az ügyfélkapun keresztül elérhető, illetve online érkezik e-mail-ben éjszaka. A vállalási időkről itt tájékozódhat.

Foglaljon vizsgálati időpontot
kényelmesen és egyszerűen online!