Tavaszi fáradtság csomag

Vizsgálat díja: 19.900 Ft

A vizsgálat költségén felül külön vérvételi díj kerül felszámításra, amely mintavételi pontonként változhat. Az aktuális vérvételi díjakról tájékozódjon az egyes mintavételi pontok leírásánál.

Mire jó a vizsgálat / miért fontos, hogy elvégezze?

A tavasszal élettanilag jelentkező tavaszi fáradtság tünetei egyéb más betegség jelző tünetei is lehetnek. A vizsgálat kideríthető, hogy mi áll a panaszok hátterében.

Mi ez a betegség? / Kinek jó ez a vizsgálat?

Tavaszi fáradtság nem mítosz, kialakulásában élettani hormonális folyamat áll. A tavaszi időszakban hazánk lakosságának 50-70%-a szenved fejfájástól, ingerlékenységtől, depressziótól, aluszékonyságtól. Ezek a panaszok nemcsak a téli időszakról való átállás miatt jelentkezhet, hanem vitaminhiányra, pajzsmirigy alulműködésre, mellékvese-fáradtságra, inzulinrezisztenciára vagy cukorbetegségre is utalhatnak. A vizsgálati csomag ajánlott mindenkinek, aki az alábbi tüneteket észleli:

  • folyamatos álmosságra és koncentrációs zavarokra panaszkodik
  • enyhe depressziós tünetei vannak
  • a tél elmúltával bágyadtabbá, motiválatlanabbá, fáradékonyabbá vált
  • sápadtság, szédülés, hajhullás, körömrepedezés, emelkedett pulzusszám
  • vérszegénységre és vashiányos állapotra utaló jelek mutatkoznak
  • kimerültnek érzi magát

Mit tartalmaz a vizsgálat?

Teljes vérkép, Vas, Transzferrin, Teljes vaskötő kapacitás, Vércukor, TSH, Összkoleszterin, LDL, HDL, Triglicerid, Kortizol, Nátrium, Kálium, Kalcium, Magnézium, B12 vitamin, Szérum folsav, D-vitamin

Hogyan készüljön a vizsgálatra?

A vizsgálatot megelőző 12 órában enni és szénsavmentes ásványvizen vagy csapvizen kívül mást fogyasztani nem szabad. A vizsgálatra éhgyomorra kell érkezni, kérjük, hogy elindulás előtt két pohár vizet fogyasszon el a sikeres vérvétel érdekében.

Hogyan végezzünk a vizsgálatot? Mennyi időt vesz igénybe?

A vizsgálathoz vénás vérre van szükség. A vérvételi pontunkon töltött idő körülbelül 15 perc, mely a mintavételt és az adminisztrációt is magába foglalja.

Mikorra kapja meg az eredményt?

A csomagban lévő vizsgálatok elkészülési ideje a minta laboratóriumunkba való érkezését követő 1-2 munkanap. A lelet a validálás pillanatában az EESZT rendszerébe kerül fel, mely az ügyfélkapun keresztül elérhető, illetve online érkezik e-mail-ben éjszaka. A vállalási időkről itt tájékozódhat.

Foglaljon vizsgálati időpontot
kényelmesen és egyszerűen online!