Trombózis panel genetikai vizsgálat

Vizsgálat díja: 20.700 Ft

A vizsgálat költségén felül külön vérvételi díj kerül felszámításra, amely mintavételi pontonként változhat. Az aktuális vérvételi díjakról tájékozódjon az egyes mintavételi pontok leírásánál.

Mire jó a vizsgálat / miért fontos, hogy elvégezze?

A mélyvénás trombózis előfordulása hazánkban igen gyakori. A betegség korai diagnosztizálása esetén szövődmények nélkül kezelhető, de súlyos esetben akár azonnali halált is okozhat. A trombózis hajlam genetikailag örökölhető.

A trombózis panel az esetlege genetikai hajlam kimutatására szolgál.

Mi ez a betegség? / Kinek jó ez a vizsgálat?

A véralvadás bonyolult folyamata segít sérüléskor megakadályozni a nagyobb vérvesztést. Amennyiben ez a folyamat zavart szenved, akkor fokozott véralvadás jön létre, mely trombózis kialakulásához vezethet. Trombózis az artériában és vénában egyaránt kialakulhat. Leggyakrabban az alsóvégtagot és a medence vénáit érinti, de az agyban is keletkezhet vérrög.   A betegség nemcsak idős korban fordul elő. Fiatal korban is előfordulhat, náluk az esetek nagy százalékában öröklött defektus okozza a betegséget. Trombózis csecsemőkorban is jelentkezhet, Protein C hiánya esetén.

A vizsgálatot gyakori trombózis kialakulása, családi halmozódás, fogamzásgátló felírása előtt, illetve meddőség és várandósság idején érdemes elvégezni.

Mit tartalmaz a vizsgálat?

V-ös faktor Leiden mutáció, Protrombin 20210A allél, MTHFR (c.C677T polimorfizmus).

Hogyan készüljön a mintavételre?

Amennyiben más vizsgálatot vagy csomagot nem vesz igényben, abban az esetben a csomagban lévő vizsgálatokat az étkezés nem befolyásolja. A vérvétel előtt könnyű reggeli és folyadékfogyasztás megengedett. Ha egyéb vizsgálatot is szeretne, kérjük, tájékozódjon annak vérvételi kritériumairól.

Hogyan végezzünk a vizsgálatot? Mennyi időt vesz igénybe?

A vizsgálathoz vénás vérre van szükség. A vérvételi pontunkon töltött idő körülbelül 15 perc, mely a mintavételt és az adminisztrációt is magába foglalja.

Mikorra kapja meg az eredményt?

A vizsgálat elkészülési ideje a minta laboratóriumunkba való érkezését követő 16 munkanap. A leletet elektronikusan, jelszóval védve küldjük Önnek a megadott e-mail címre a vizsgálatok vállalási idejét maximálisan betartva. Illetve eredménye megtalálható és letölthető az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) rendszeréből is. Ezen a felületen háziorvosa, kezelőorvosa is megtekintheti az eredményeket.

Foglaljon vizsgálati időpontot
kényelmesen és egyszerűen online!