Gasztroenterológiai csomagok a Gasztroklinika ajánlásával

Lisztérzékenység (Cöliákia) csomag: 32.400 Ft

Gyulladásos bélbetegségek (IBD) csomag: 52.800 Ft

IBD gondozás csomag: 12.600 Ft

Felszívódási zavar csomag: 52.500 Ft

A vizsgálat költségén felül külön vérvételi díj kerül felszámításra, amely mintavételi pontonként változhat. Az aktuális vérvételi díjakról kérjük tájékozódjon az egyes mintavételi pontok leírásánál.

Mire jó a vizsgálat / miért fontos, hogy elvégezze?

Gasztroenterológia csomagjainkat a Gasztroklinika kiváló szakemberei állították össze, célirányosan a bélbetegségek kivizsgálására, a kezelések monitorizálására szolgálnak.

Mi ez a betegség? / Kinek jó ez a vizsgálat?

Napjainkban az alapellátásban jelentkező betegek 25%-a emésztőszervi panaszokról számol be. A nem megfelelő minőségű és mennyiségű táplálék elfogyasztása, a rendszertelen táplálkozás, mindennapi stressz komoly hatással van gyomor- és bélrendszerünkre. Ennek következménye nemcsak a gasztroenterológia betegségek kialakulása, hanem az immunrendszerünk meggyengülése, így a fertőzésveszélyre való fokozott hajlam megjelenése is.

Mit tartalmaz a vizsgálat?

Lisztérzékenység (Cöliákia) csomag: Glukóz, Na, K, Ca, Foszfor, Húgysav, BUN, kreatinin, GFR, GOT, GPT, GGT, ALP, LDH, totál bilirubin, direkt bilirubin, albumin, INR, Vas, ferritin, CRP, össz. koleszterin, TG, LDL, HDL, vérkép, Teljes vizelet; tTG IgA és IgG (tissue transglutaminase); DGP IgA és IgG (deamidált gliadin peptid); EmA

Gyulladásos bélbetegségek (IBD) csomag: Glukóz, Na, K, Ca, Foszfor, Hugysav, BUN, kreatinin, GFR, GOT, GPT, GGT, ALP, LDH, totál bilirubin, direkt bilirubin, albumin, INR, Vas, ferritin, CRP, össz. koleszterin, TG, LDL, HDL, D-vitamin, vérkép, Teljes vizelet; ASCA; ANCA; széklet calprotectin; széklet Hemotest (Weber);széklettenyésztés

IBD gondozás csomag: Vérkép, CRP, széklet calprotectin, széklet vér

Felszívódási zavar csomag: Glukóz, Na, K, Ca, Foszfor, Hugysav, BUN, kreatinin, GFR, GOT, GPT, GGT, ALP, LDH, totál bilirubin,  direkt bilirubin, albumin, INR, Vas, ferritin, CRP, össz. koleszterin, TG, LDL, HDL, D-vitamin, vérkép, Teljes vizelet; transzferrin, transzferrin szaturáció, szérum B12-vitamin és fólsav szint; széklet emésztettség; széklet pancreas elastase; széklettenyésztés, széklet féregpete protozoon

Hogyan készüljön a mintavételre?

Az IBD gondozás csomagon kívül a vizsgálatot megelőző 12 órában enni és szénsavmentes ásványvizen vagy csapvizen kívül mást fogyasztani nem szabad. A vizsgálatra éhgyomorra kell érkezni, kérjük, hogy elindulás előtt két pohár vizet fogyasszon el a sikeres vérvétel érdekében.

Hogyan végezzünk a vizsgálatot? Mennyi időt vesz igénybe?

A vizsgálathoz vénás vérre van szükség. A vérvételi pontunkon töltött idő körülbelül 15 perc, mely a mintavételt és az adminisztrációt is magába foglalja. Illetve széklet vér vizsgálathoz székletminta szükséges.

Mikorra kapja meg az eredményt?

Lisztérzékenység (Cöliákia csomag): 15 munkanap

Gyulladásos bélbetegségek (IBD) csomag: 15 munkanap

IBD gondozás csomag: 2 munkanap

Felszívódási zavar: 15 munkanap

A leletet elektronikusan, jelszóval védve küldjük Önnek a megadott e-mail címre a vizsgálatok vállalási idejét maximálisan betartva. Az eredmény megtalálható és letölthető az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) rendszeréből is. Ezen a felületen háziorvosa, kezelőorvosa is megtekintheti az eredményeket.

További tudnivalók a betegségről

Foglaljon vizsgálati időpontot
kényelmesen és egyszerűen online!