Az Óbudai Egyetem és a Corden International /Magyarország/ Kft. együttműködési megállapodást kötött, amelynek keretében Corden az Óbuda Egyetem területén Egészségpont kialakítását és üzemeltetését kezdi meg labordiagnosztikai szolgáltatások elvégzése céljából.

ÓE-Corden Egészségpont megnyitó, szalag átvágás

A beruházás eredményképpen az egyetemi hallgatók és dolgozók, illetve az óbudai lakosság az óbudai campus területén előre foglalt időpontban, sorban állás és várakozás nélkül vehetik igénybe a magas színvonalú diagnosztikai szolgáltatásokat és laborvizsgálatokat. A Corden elkötelezett, hogy a lakosság számára a szűrővizsgálatokat elérhető áron biztosítsa, mivel az időben diagnosztizált betegségek gyógyulási esélye nagyságrendekkel magasabb.

ÓE-Corden Egészségpont megnyitóAz ÓE – Corden Egészségpont hozzájárul, hogy pandémia idején az emberek a lakóhelyükhöz, munkahelyükhöz minél közelebb és gyorsabban érjenek el tesztelési lehetőséget, ami jelentősen erősíti a járvány elleni védekezést. Az egészségponton elérhető lesz a koronavírus tesztelés teljes tárháza a PCR vizsgálattól kezdve a szerológiai vizsgálatokon túlmenően az antigén gyorstesztig.

ÓE-Corden Egészségpont megnyitóJelen mintavételi hely nyitása szervesen illeszkedik Corden országos hálózatának bővülési stratégiájába. A budapesti helyszín mellett idén több magán vérvételi pont kerül megnyitásra, többek között Szekszárdon, Szolnokon, Szegeden, Pécsett, Algyőn, Kaposváron és Nagykátán.

Az együttműködés további területét jelenti a kutatás-fejlesztési és innovációs projektekben, hazai és nemzetközi pályázatokban való közös részvétel. Szándékunk szerint jelen kooperáció mintaként szolgál majd a piaci szereplőknek a felsőoktatás és az iparági együttműködés időszerűségére és hasznosságára.

ÓE-Corden Egészségpont megnyitó