A Corden International /Magyarország/ Kft. az Újbudai Önkormányzattal közösen (3 000 – 3 000 darab) SARS CoV-2 Antigén és Neutralizáló Antitest Gyorsteszteket biztosít a 60 év feletti, XI. kerületi lakosok számára. A tesztek elvégzése kizárólag a XI. kerület Fehérvári út 84/a szám alatt található magán vérvételi pontunkon lehetséges.

Mit jelent a SARS CoV-2 Antigén Gyorsteszt

SARS-CoV-2 antigén gyorsteszt a fertőzést követően a lehető legkorábbi időpontban, nagy biztonsággal jelzi a vírus jelenlét. Mivel magas specificitású és szenzitivitású a teszt, így Kappa és Delta variáns által okozott fertőzésnél is biztos eredményt ad. Mivel a gyorsteszt az influenza vírusra nem érzékeny, így elkülöníthető, hogy az esetleges tünetek hátterében a SARS CoV-2 vírus, vagy influenza vírus áll.

Mikor szükséges az Antigén Gyorsteszt elvégzése

A teszt elvégzése nagy segítséget jelenthet a lakosság és munkáltatók részére, hiszen a fertőzés korai kiszűrésével, a fertőzésgyanús személyek idejében elkülöníthetők. Az Antigén gyorsteszttel megkülönböztethető a tüneteket okozó vírus.

  • Influenzaszerű tünetek hátterében álló kórokozó beazonosítására.
  • Családi vagy munkavállalói közösségben a fertőzés kimutatására, a betegség terjedésének megakadályozása.
  • Határátlépést megelőzően (mindig tájékozódjon a Konzuli Szolgálat oldalán)

Információk a SARS CoV-2 Antigén Gyorstesztről

  • A vizsgálathoz orrból történik a mintavétel.
  • Az eredmény a mintavételt követően, 20 perc múlva leolvasható.
  • Az Antigén gyorsteszt nem alkalmas a karantén kiváltására.

Mit jelent a SARS CoV-2 Nautralizáló Antitest Gyorsteszt

A jelenleg ismert ellenanyagokat (antitesteket) 5 csoportba soroljuk (IgA, IgM, IgG[1-4], IgD, IgE). Mindegyik antitestnek különböző és jól meghatározott funkciója van a szervezet védekezési mechanizmusai során. Az aktivált B-sejtek által termelt ellenanyagok az antigénhez kötődve különféle funkciókat indítanak be, amelyek végül az antigén elpusztításához, majd a szervezetből való eltávolításához vezetnek. Ilyen funkció lehet, a semlegesítő (neutralizáló) képesség, amely során a plazmasejtek által termelt ellenanyagok közvetlenül a mikrobákhoz kötődnek és semlegesítik azokat. Éppen ezért, a neutralizáló antitestek mérése különösen fontos.

Mikor szükséges a Neutralizáló Antitest Gyorsteszt elvégzése

A SARS CoV-2 IgG vírus elleni antitestet a szervezet a fertőzésen való átesés következtében, vagy vakcinációt követően kialakuló immunválasz hatására termel. A teszt eredménye megmutatja, hogy van-e a szervezetben neutralizáló ellenanyag, mely különösen fontos.

Információk a SARS CoV-2 Neutralizáló Antitest Gyorstesztről

  • A vizsgálathoz ujjbegyszúrást követően, vérből történik.
  • Az eredmény a mintavételt követően, 15 perc múlva leolvasható.
  • A neutralizáló antitest gyorsteszt nem alkalmas a védettségi kártya kiváltására, illetve külföldre való utazáshoz

Corden International (Magyarország) Kft.
1117 Budapest
Fehérvári út 84/a.
www.corden.hu

Kapcsolatfelvétel:

error: Content is protected !!