• 7100 Szekszárd Ybl Miklós utca 3.
 • Spirit Egészségcentrum
 • kozpontilabor@corden.hu
 • +36/1-800-93-13
 • +36-30/416-99-82
 • 7100, Szekszárd Ybl Miklós utca 3.Spirit Egészségcentrum

Időpontfoglalás vérvételre:

Szolgáltatásunk része, hogy lakossági ügyfeleink számára vérvételi lehetőséget biztosítunk térítés ellenében orvosi beutalóval vagy akár beutaló nélkül is. Az árakról árlistánkban vagy telefonos ügyfélszolgálatunkon érdemes tájékozódni.

MINTALEADÁS: nyitvatartási időben bármikor lehetséges

A SARS-CoV-2 PCR vizsgálat kimutatására szolgáló vizsgálat kizárólag az alábbi helyszíneken lehetséges:

Terheléses vércukorvizsgálatra (vércukorterhelés, inzulinrezisztencia) az utolsó foglalható időpont zárás előtt 2 órával lehetséges!

Kizárólag éhgyomorra végezhető vizsgálatok: éhgyomri glükóz, éhgyomri inzulin, koleszterin, HDL koleszterin, LDL koleszterin, triglicerid.

Kizárólag délelőtti időpontban végezhető / kérhető vizsgálatok:

 • Vizelet általános és üledék
 • Teljes vérkép (és Retikulocita)
 • Alvadási vizsgálatok (Prothrombin, APTI, Thrombin idő, Fibrinogén, D-dimer)

Csomagok megrendelése esetén a csomagoknak ezen paramétereit csak délelőtti mintából tudjuk elvégezni.

Flow-citometriás vizsgálatok esetén a minták leadása kizárólag a Corden Központi Laboratóriumában (1117 Budapest, Fehérvári út 84/A) előzetes egyeztetést követően, kizárólag szerdai munkanapokon 8.00-9.00 óra között lehetséges.

 Információk:

Bankkártyás fizetési lehetőség: igen

Egészségpénzári kártya fizetési lehetőség: van

Gyermek vérvétel 8 éves kortól

Vérvételi díj: 3 000 Ft

Hozott minta esetén adminisztrációs díj: 1 000 Ft

Időpontfoglalás a http://spirit-center.hu/rendelesi-ido/  oldalon.

Parkolás: utcán, díjmentes

 Nyitvatartás:

Kedd és Csütörtök: 7-11

Alap rutin csomag, általános egészségügyi állapot felmérés: 3 100 Ft

Mit tartalmaz?
Teljes vérkép, Teljes vizeletvizsgálat üledékkel, Vércukor, Összfehérje. Összkoleszterin, Triglicerid,  Alanin-aminotranszferáz (GPT), Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Kreatinin, eGFR, Hugysav, Nátrium, Kálium

Mikor ajánlott?
A vizsgálati csomagot elsősorban fiatal 40 év alatti, panaszmentes egyének szűrésére ajánljuk. A csomaghoz tartozó vizsgálatok jó áttekintést adnak szervezetünk legfontosabb funkcióiról, legfontosabb szerveink működéséről. (Vérképzőrendszer, máj – epe, vese, szénhidrát és elektrolit háztartás, érelmeszesedés rizikó, gyulladásos folyamat jelenléte.)
A panel alapvizsgálatokat tartalmaz, bármilyen komolyabb eltérés esetén további vizsgálatokra van szükség az eltérés okának tisztázására.

Bővített rutin csomag, bizonytalan panaszok esetén egészségügyi állapot felmérés: 6 500 Ft

Mit tartalmaz?
Teljes vérkép, Teljes vizeletvizsgálat üledékkel, Vércukor, Összfehérje, Albumin, Összkoleszterin,  LDL, HDL, Triglicerid, Aszpartát-aminotranszferáz (GOT), Alanin-aminotranszferáz (GPT), Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz ALP, Kreatinin, eGFR, Karbamid, Hugysav, Nátrium, Kálium, Kalcium, Magnézium, Vas, Transzferrin, CRP

Mikor ajánlott?
A bővített rutin csomag előnye, hogy olyan vizsgálatokkal egészítettük ki, melyek további, elsősorban differenciál diagnosztikai információval szolgálnak arra az esetre, ha valamelyik vizsgálat eredménye kóros eltérést mutatna.
Szűrővizsgálatként elsősorban 40 év felettiek részére ajánljuk, vagy azoknak a 40 évnél fiatalabbaknak, akik bizonytalan panaszokat, változást észlelnek egészségi állapotukban.

Diabetes csomag: 10 500 Ft

Mit tartalmaz?
Teljes vérkép, Teljes vizeletvizsgálat üledékkel, Vércukor, Hemoglobin A1c, C peptid, Kreatinin, eGFR, Karbamid, Hugysav, Nátrium, Kálium, Összfehérje, Albumin, CRP, Összkoleszterin,  LDL, HDL, Triglicerid, Vizelet mikroalbumin (MAU), Vizelet kreatinin (KREA)

Mikor ajánlott?
A csomagban összeállított vizsgálatok annak megítélésére szolgálnak, hogy a diabéteszes beteg számára előírt terápia és a beteg életmódja (étrend, fizikai aktivitás) eredményes-e.
A vizsgálatok eredménye jelzi a diabeteszes szövődmények megjelenésének rizikóját vagy annak meglétét is.
A C peptid vizsgálat II-típusú diabéteszben segít annak eldöntésében, hogy mikor szükséges áttérni tabletta helyett az inzulin kezelésre. Inzulinkezelt betegnél az eredmény támpontot ad az inzulin dózisának megállapításához mind I-es, mind II-es típusú diabéteszben.

Inzulinrezisztencia csomag: 8 900 Ft

Mit tartalmaz?
Vércukor 0, 60 és 120 perces, Inzulin 0, 60 és 120 perces, HOMA index

Mikor ajánlott?
A vizsgálatot elsősorban olyan hölgyeknek ajánljuk, akiknél bármilyen ok miatt nagyobb a diabetesz előfordulásának valószínűsége: a családban előfordult diabetesz, túlsúlyos személyek (különösen a hasi típusú elhízás veszélyes), mozgásszegény életmódot folytatóknak, fiatal hölgyeknek kimaradozó, rendetlen mensessel, egyéb hormonális rendellenességekkel, vagy akiknek policisztás petefészek szindrómájuk van.

Pajzsmirigy alap szűrés: 5 900 Ft

Mit tartalmaz?
TSH, Szabad T3, Szabad T4

Mikor ajánlott?
Alap szűrésként végezzük, ha a klinikai tünetek alapján felmerül a fokozott (Hipertireózis) vagy csökkent (Hipotireózis) pajzsmirigy működés gyanúja, ha megnagyobbodott a pajzsmirigy vagy ismeretlen eredetű spontán vetélés esetén. (Szűrővizsgálatként normál TSH eredmény esetén a TB a Szabad T3, Szabad T4 vizsgálatokat nem finanszírozza).

Hipertireózisra utaló klinikai tünetek:

 • normál étvágy mellett fogyás, fokozott izzadás, kézremegés, fáradtság, általános izomgyengeség, szívdobogás érzések, izgatottság, infertilitás, gyér menses.

Csökkent pajzsmirigy működésre utaló tünetek:

 • Állandó fáradtságérzés, letargia, száraz, durva bőr és haj, súlygyarapodás, hideg intolerancia.

A csomagban szereplő vizsgálatokat használjuk pajzsmirigy megbetegedések terápiájának kontrolljára.

Pajzsmirigy panel, komplex: 17 300 Ft

Mit tartalmaz?
TSH, Szabad T3, Szabad T4, Thyreoglobulin. Thyreoglobulin ellenes antitest, A-TPO (Thyreoidea-peroxidáz elleni antitest), TSH receptor elleni antitest (TRAK)

Mikor ajánlott?
Különlegesebb esetekben a pajzsmirigy megbetegedés okának tisztázására szolgáló vizsgálatok. Ezeket a laboratóriumi vizsgálatokat általában szakorvos kéri, és az eredményeket is minden esetben endokrinológus szakorvos értékeli.

Pajzsmirigy és mellékpajzsmirigy panel, komplex: 24 800 Ft

Mit tartalmaz?
TSH, Szabad T3, Szabad T4, Thyreoglobulin. Thyreoglobulin ellenes antitest, A-TPO (Thyreoidea-peroxidáz elleni antitest), TSH receptor elleni antitest (TRAK), Parathormon, Szérum és vizelet kalcium, Szérum és vizelet foszfor, ALP, D vitamin

Mikor ajánlott?
Vannak esetek, amikor a pajzsmirigy vizsgálata mellett szükség van a mellékpajzsmirigy funkciójának megítélésére is. Ezeket a laboratóriumi vizsgálatokat általában szakorvos kéri, és az eredményeket is minden esetben a klinikai tünetekkel együtt endokrinológus szakorvosnak kell értékelnie.

Vérszegénység: 11 000 Ft

Mit tartalmaz?
Teljes vérkép kenettel, Retikulocyta szám, Vas, Transzferrin, Ferritin, Laktát dehidrogenáz LDH, Fólsav, B12 vitamin, Karbamid, Kreatinin, Teljes vizeletvizsgálat üledékkel, Széklet vér.

Mikor ajánlott?
A Vérkép vizsgálata a vérszegénység tényének és mértékének megállapítására szolgál.
A laborvizsgálat célja a vérszegénységet okozó alapbetegség megállapítása. Vérszegénységet a vashiányon kívül nem csak a vérképző rendszer különböző megbetegedései okozhatnak, hanem számos egyéb alapbetegség is. (krónikus infekció, vesebetegségek, stb.)

 

Vesebetegség panel: 5 500 Ft

Mit tartalmaz?
Teljes vérkép, Teljes vizeletvizsgálat üledékkel, CRP, Vércukor, Összfehérje, Albumin, Összkoleszterin, Kreatinin, eGFR, Karbamid,  Nátrium, Kálium, Kalcium, Magnézium, Foszfor, Vizelet kreatinin, Vizelet mikroalbumin,

Mikor ajánlott?
A vese a legfontosabb kiválasztó szervünk és életfontosságú a szervezet só-víz háztartása egyensúlyának fenntartásában. Befolyásolja a vérképzést.
A panelben végzett vizsgálatok tájékoztatást adnak a vese valamennyi anatómiai-funkcionális egységének működéséről és az esetleges károsodás mértékéről.

 

Máj- és epe panel: 4 500 Ft

Mit tartalmaz?
Teljes vérkép, Vércukor, Összfehérje, Albumin, Összkoleszterin, HDL, LDL, Triglicerid, Aszpartát-aminotranszferáz (GOT), Alanin-aminotranszferáz (GPT), Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz ALP, Laktát dehidrogenáz LDH, Össz bilirubin, Direkt bilirubin, Kolineszteráz, Nátrium, Kálium, Prothrombin%

Mikor ajánlott?
A máj életfontosságú szerepet tölt be szervezetünk anyagcseréjében, a vese mellet a másik jelentős méregtelenítő és kiválasztó szervünk.
Vizsgálatainkat úgy válogattuk össze, hogy azok eredményei tájékoztassanak bennünket a májsejtek és a máj legfontosabb funkcióinak állapotáról.
GOT, GPT: májsejtek épségéről vagy károsodásáról,gyulladás, cirrhosis.
GGT, ALP: epe és epevezetékek állapotáról, epepangásról, toxikus hatásokról.
Össz bilirubin, direkt bilirubin: a máj konjugációs képességről, kiválasztó funkciójáról.
Albumin, kolineszteráz, prothrombin: a szintetikus funkciók és a véralvadási rendszer állapotáról. Vércukor: a máj fontos szerepet tölt be a szénhidrátok metabolizmusában.
Összkoleszterin, HDL,LDL, teriglicerid: tájékoztat, hogy a máj funkciója a koleszterin szintézisében és kiválasztásban, a zsírok anyagcseréjében károsodott-e.

Bővített máj-és epe panel: 20 000 Ft

Mit tartalmaz?
A máj- és epe panel kiegészítve Hepatitis B felszini antigén (HBsAg), Anti-HBs és HCV antitest, HBc-IgM, Anti-HBc vizsgálatokkal.

Mikor ajánlott?
A hepatitisz szerológiai vizsgálatok a már lezajlott és védettséget biztosító vagy éppen lezajló májgyulladásról tájékoztatnak. A hepatitisz a leggyakoribb és legfontosabb megbetegedés, mely májkárosodáshoz vezet.
A máj életfontosságú szerepet tölt be szervezetünk anyagcseréjében, a vese mellet a másik jelentős méregtelenítő és kiválasztó szervünk.
Vizsgálatainkat úgy válogattuk össze, hogy azok eredményei tájékoztassanak bennünket a májsejtek és a máj legfontosabb funkcióinak állapotáról.
GOT, GPT: májsejtek épségéről vagy károsodásáról, gyulladásról, cirrhosis.
GGT, ALP: epe és epevezetékek állapotáról, epepangásról, toxikus hatásokról.
Össz bilirubin, direkt bilirubin: a máj konjugációs képességről, kiválasztó funkciójáról.
Albumin, kolineszteráz, prothrombin: a szintetikus funkciók és a véralvadási rendszer állapotáról. Vércukor: a szénhidrátok metabolizmusában betöltött szerep épségéről. Krónikus hepatitis

Szív- és érrendszeri szűrőcsomag: 24 000 Ft

Mit tartalmaz?
Teljes vérkép, Vércukor, Összfehérje, Albumin, Összkoleszterin, HDL, LDL, Triglicerid, Homocystein, Nátrium, Kálium, Kalcium, B-típusú nátriuretikus peptid BNP, CRP

Mikor ajánlott?
50 év felett, de már korábban is, ha a családban előfordultak szív- és érrendszeri betegségek, elengedhetetlen a rendszeres laborvizsgálat.
A szűrőcsomagban azokat a biokémiai markereket válogattuk össze, amelyek tájékoztatást adnak a szív- és érrendszeri betegségek kialakulási rizikójának mértékéről.
A BNP fontos vizsgálat a szívelégtelenség jelzésére és a betegség kezelésének monitorozására. A vizsgálat segít a fulladás okának kiderítésében.

Trombózispanel: 13 000 Ft

Mit tartalmaz?

A trombózishajlam genetikai kockázatának vizsgálatait, a leggyakoribb véralvadási genetikai mutációkat tartalmazza a panel: V-ös faktor Leiden mutáció, Protrombin 20210A allél, MTHFR (c.C677T polimorfizmus).

Mikor ajánlott?

Ha a családban történt már mélyvénás trombózis vagy tüdőembólia, különösen 50 éves kor előtt, érdemes elmenni trombózishajlam szűrésre.

Mélyvénás trombózison kívül nem ritka, amikor sorozatos vetélés, esetleg meddőség esetén derül fény a problémára. A mélyvénás trombózis kialakulásának számos kockázati tényezője ismert, ám felismerését nehezíti, hogy gyakran nem jár fájdalommal, a betegek mintegy felének egyáltalán nincsenek tünetei.

Trombózis kialakulásának kockázati tényezői:

–           genetikai hajlam (családban előfordult trombózisok esetén, valamint

Leiden-mutációt hordozó családtag esetén még inkább)

–           tartós fekvés

–           szív- és vesebetegség, daganatos betegségek

–           fogamzásgátló tabletták szedése

–           terhesség, szülés

–           dohányzás.

A kockázati tényezők összeadódnak.

Laktózintolerancia: 8 300 Ft

Mit tartalmaz?

A laktóz intolerancia genetikai vizsgálata (LCT promoter c.1-13910C>T) az elsődleges, örökletes laktóz intoleranciát vizsgálja.

A másodlagos laktóz intolerancia nem genetikai eredetű, hanem szerzett betegség, valamilyen más bélhámsejt károsodással járó betegség kísérőjeként kialakult intolerancia. Ezt a teszt nem méri!

Mikor ajánlott?

Ha a családban előfordult már laktóz intolerancia és a laktóz tartalmú élelmiszerek fogyasztása után diszkomfort érzet jelentkezik.  Akinek bizonyított laktóz intoleranciája van adóvisszatérítésre jogosult, amelynek megállapításához hozzájárulhat ez a vizsgálat is.

Női egészség 50+: 30 700 Ft

Mit tartalmaz?

GOT,  GPT, GGT, ALP, Összes bilirubin, Konjugált (direkt) bilirubin, Laktát dehidrogenáz (LDH), Kreatin-kináz (CK), Amiláz, Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Inzulin, Glükóz , Nátrium, Kálium , Kalcium , Magnézium , Vas , Transzferrin, Ferritin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Reuma faktor (RF), Koleszterin, LDL koleszterin, HDL koleszterin, Triglicerid, Vérkép , Folsav, B12-vitamin, Általános vizeletvizsgálat üledékkel, TSH , FSH , Ösztradiol, D-vitamin

Mikor ajánlott?

A Női egészség 50+ laborcsomagunk ajánlott 50 év körüli Hölgyeknek, akik a klimax valamely tünetét észlelik magukon, vagy általános kivizsgálást szeretnének a változó kör közeledtével, beköszöntével.

Koronavírus PCR vizsgálat: 17 000 Ft

Mit tartalmaz?

SARS-COV-2 vírus vizsgálatot, fertőzöttség gyanú szűrésre, valós-idejű PCR technikával. A mintavétel önmintavételi eszközzel történik.

Mikor ajánlott?

A PCR vizsgálat a levett mintában a jelenlévő vírus RNS-ét detektálja (direkt kimutatás), akár a tünetek megjelenése előtt.A PCR vizsgálat előnye az, hogy közvetlenül a vírus jelenlétét detektálja.

Ez a módszer alkalmas a koronavírus lehetőleg korábban történő kimutatására.A teszt elvégzése nagy segítséget jelenthet a munkáltatók részére, hiszen a fertőzés korai kiszűrésével, a fertőzésgyanús személyek idejében elkülöníthetők, így lehetővé válik egy adott munkavállalói közösségben a betegség terjedésének megakadályozása és a vállalat működőképességének biztonságos fenntartása. A PCR teszt elvégzésével az esetleges tünetmentes fertőzöttek is idejében izolálhatók lesznek.

Továbbá bizonyos egészségügyi beavatkozások elvégzése előtt, szociális otthonokban történő elhelyezéshez és esetenként határátlépéskor szükséges a negatív PCR eredmény megléte.

A szakszemélyzettel történő mintavétel kizárólag az alábbi helyszíneken lehetséges:

A vizsgálat díján túl  2 500.- Forint mintavételi díjat számolunk fel!

Csontritkulás szűrőcsomag: 16 500 Ft

Mit tartalmaz?
Teljes vérkép, Kalcium, Magnézium, Foszfor, Alkalikus foszfatáz ALP, D vitamin, Parathormon, Oszteokalcin,  β-Crosslaps, ​Vizelet kalcium, Vizelet foszfát, Kreatinin, eGFR

Mikor ajánlott?
A panelben összegyűjtött vizsgálatok elsősorban nem a csontritkulás igazolásában vagy kizárásában fontosak. Arra sokkal hatékonyabb a csontritkulás vizsgálata.
A vizsgálat segítséget nyújt a csontritkulás okának kiderítésében és ezáltal a hatékony terápia kiválasztásában.

Tumormarker Nőknek – alap: 24 000 Ft

Mit tartalmaz?
AFP, CEA, CA 125, HE4, ROMA index, CA 15-3, CA 19-9, Széklet vér

Mikor ajánlott?
Azoknak a női pácienseknek ajánljuk, akik családjában már előfordult daganatos megbetegedés, vagy akiknek olyan bizonytalan panaszaik vannak, melyek hátterében tumor lehetősége is felmerül.
Az alap csomagban található vizsgálatok eredménye alapján a nőkben leggyakrabban előforduló daganatok jelenlétére derülhet fény. A panel tartalmazza a kolorektális karcinomákra, a rosszindulatú petefészek daganatokra, a primer májsejt karcinomára, a tüdő, emlő, gyomor és hasnyálmirigy daganataira jellemző tumormarker vizsgálatokat.

Tumormarker Nőknek – komplex: 39 900 Ft

Mit tartalmaz?
AFP, CEA, CA 125, HE4, ROMA index, CA 15-3, CA 19-9,  CA 72-4, NSE, S100 protein, TPA, bétaHCG, vérkép, Széklet vér, Kalcium, Foszfor, ALP

Mikor ajánlott?
A komplex panelben az alap szűrés vizsgálatait további tumormarker vizsgálatokkal egészítettük ki. Az alap panelben említett páciensek részére még szélesebb spektrumú vizsgálatokat nyújtunk.
Ezek további daganat típusok jelenlétére hívják fel a figyelmet: a hörgőkben, idegrendszerben, húgyhólyagban, ivarmirigyekben, előforduló tumorok jelenlétét vagy a melanoma kialakulását is észlelhetjük.  Egyes vizsgálatok az alapszinten már vizsgált szervek részére további  markereket jelentenek. A vizsgálat a csontok esetleges érintettségét is kimutathatja.

Tumormarker Férfiaknak – alap: 18 000 Ft

Mit tartalmaz?
AFP, CEA, PSA, Free PSA, CA 19-9, CA 125, Széklet vér, B-HCG

Mikor ajánlott?
Azoknak a férfi pácienseknek ajánljuk, akik családjában már előfordult daganatos megbetegedés, vagy akiknek olyan bizonytalan panaszaik vannak, melyek hátterében tumor lehetősége is felmerül.
Az alap csomagban található vizsgálatok eredménye alapján a férfiakban leggyakrabban előforduló daganatok jelenlétére derülhet fény. A panel tartalmazza a kolorektális karcinomákra, a prosztata daganatára, a primer májsejt karcinomára, a tüdő, emlő (férfiakon is előfordulhat!), gyomor és hasnyálmirigy daganataira jellemző tumormarker vizsgálatokat.

Tumormarker Férfiaknak – komplex: 32 900 Ft

Mit tartalmaz?
AFP, CEA,  PSA, Free PSA, CA 19-9, CEA,  CA 72-4, NSE, S100 protein, TPA, bétaHCG, vérkép, Széklet vér, Kalcium, Foszfor, ALP

Mikor ajánlott?
A komplex csomagban az alap szűrés vizsgálatait további tumormarker vizsgálatokkal egészítettük ki. Az alap panelben említett páciensek részére még szélesebb spektrumú vizsgálatokat nyújtunk.
Ezek további daganat típusok jelenlétére hívják fel a figyelmet: a hörgőkben, idegrendszerben, húgyhólyagban, ivarmirigyekben, előforduló tumorok jelenlétét vagy a melanoma kialakulását is észlelhetjük.  Egyes vizsgálatok az alapszinten már vizsgált szervek részére további markereket jelentenek. A panel a csontok esetleges érintettségét is kimutathatja.

Tavaszi fáradtság csomag: 14 900 Ft

Mit tartalmaz?

Teljes vérkép, Vas, Transzferrin, Teljes vaskötő kapacitás, Vércukor, TSH, Összkoleszterin, LDL, HDL, Triglicerid, Kortizol, Nátrium, Kálium, Kalcium, Magnézium, B12 vitamin, Szérum folsav, D-vitamin

Mikor ajánlott?

 • folyamatos álmosságra és koncentrációs zavarokra panaszkodik
 • enyhe depressziós tünetei vannak
 • a tél elmúltával bágyadtabbá, motiválatlanabbá, fáradékonyabbá vált
 • sápadtság, szédülés, hajhullás, körömrepedezés, emelkedett pulzusszám
 • vérszegénységre és vashiányos állapotra utaló jelek mutatkoznak
 • kimerültnek érzi magát (pl. kortizolhiány)

TORCH panel - alap: 21 500 Ft

Mit tartalmaz?

Toxoplasma gondii (IgG, IgM), Rubeola vírus (IgG, IgM), Cytomegalovírus [CMV] (IgG, IgM), Herpes simplex vírusok (HSV 1-2 IgG, HSV 1-2 IgM és HSV 2IgG)

Mikor ajánlott?

 • Akik várandósság előtt állnak, vagy várandósságuk korai szakaszában járnak
 • Amennyiben a tervezett terhesség előtt nem történtek meg a szűrővizsgálatok, a szűrés elvégezhető a várandósság alatt is, lehetőleg minél korábbi szakaszban.
 • Ez az alapcsomag az anyai fertőzések/védettség kimutatására szolgál és nem pedig a magzati fertőzöttség vizsgálatára

TORCH panel - komplex: 32 000 Ft

Mit tartalmaz?

Toxoplasma gondii (IgG, IgM), Rubeola vírus (IgG, IgM), Cytomegalovírus [CMV] (IgG, IgM), Herpes simplex vírusok HSV 1-2 IgG, HSV 1-2 IgM és HSV 2IgG , Parvovírus AT (IgG, IgM), Varicella zoster AT (IgG, IgM)

Mikor ajánlott?

Az alapcsomagban foglaltakon túl még több információt kap, hogy mely betegségeken esett már át.

Cöliákia alap vizsgálat: 4 100 Ft

Mit tartalmaz?

Transglutaminase (IgG, IgA)

Mikor ajánlott?

Típusos esetben elsősorban a lisztérzékenységgel járó jellegzetes bélrendszeri tünetek jelzik:

 • krónikus és/vagy görcsös hasmenés,
 • puffadás,
 • hasfájás (étkezés után),
 • hányinger, hányás,
 • emésztetlen, tömeges, zsírfényű széklet,
 • tejcukor emésztési zavar,
 • fogyás,
 • fogzománc hibák, a fogak korai romlása,
 • visszatérő hólyagok, afták rendszeres megjelenése a szájban.

Cöliákia komplex vizsgálat: 8 800 Ft

Mit tartalmaz?

Transglutaminase (IgG, IgA); Anti Gliadin (IgG, IgA)

Mikor ajánlott?

Típusos esetben elsősorban a lisztérzékenységgel járó jellegzetes bélrendszeri tünetek jelzik:

 • krónikus és/vagy görcsös hasmenés,
 • puffadás,
 • hasfájás (étkezés után),
 • hányinger, hányás,
 • emésztetlen, tömeges, zsírfényű széklet,
 • tejcukor emésztési zavar,
 • fogyás,
 • fogzománc hibák, a fogak korai romlása,
 • visszatérő hólyagok, afták rendszeres megjelenése a szájban.

20 paneles nutritív allergia vizsgálat: 9 900 Ft

20 paneles inhalatív allergia vizsgálat: 9 900 Ft

40 paneles nutritív allergia vizsgálat: 10 900 Ft

40 paneles inhalatív allergia vizsgálat: 10 900 Ft

Enni jó csomag: 6 000 Ft

Mit tartalmaz?

vérkép, vércukor, koleszterin, triglicerid, HDL koleszterin, húgysav,
bilirubin, GOT, GPT, GGT, ALP, amiláz, lipáz, CRP, Általános vizelet és
üledék, Na, K , Cl, Ca, P, Mg, karbamid, kreatinin

Mikor ajánlott?

Az Ünnepek alatt sok nehéz ételt, több alkoholtartalmú italt ,magas
szénhidráttartalmú édességeket fogyasztunk, ehhez járul még a mozgás, illetve a fizikai aktivitás hiánya, ami sokaknál rossz közérzetet eredményez.
Amennyiben szeretné megtudni ,hogy csak átmeneti tünetekről van szó, vagy a panaszok hátterében betegség áll fenn, érdemes az alábbi
vizsgálatokat elvégeztetni, amikre összeállítottunk egy csomagot, tehát
elég az Enni jó – Ünnepek utáni egészségfelmérés csomagot kérni a
vizsgálatokra való bejelentkezésnél.

Műtéti alapcsomag helyi érzéstelenítéshez: 3 300 Ft

Mit tartalmaz?

Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT), Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Vérkép, Vércukor, Nátrium, Kálium, Karbamid, Kreatinin, Süllyedés, Apti, Protrombin

Mikor ajánlott?

Egy általánosan összeállított műtét előtti csomag helyi érzéstelenítéshez, orvosi kérésenként eltérhet ettől a vizsgálati lista.

PCOS csomag: 36 300 Ft

Mit tartalmaz?

Glükóz (3 pontos, 0-60-120 perces), Inzulin (3 pontos, 0-60-120 perces), szabad tesztoszteron, progeszteron, Vas , Transzferrin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Koleszterin, HDL koleszterin, Triglicerid, Vérkép , FSH , LH , Prolaktin,  Ösztradiol,   Totál tesztoszteron,   SHBG , DHEA-S , TSH , fT4 , fT3 ,   D-vitamin , Anti-Müllerian Hormon (AMH)

Mikor ajánlott?

A PCOS laborcsomag vizsgálatainak elvégzése policisztás ovárium szindróma gyanúja esetén javasolt. A csomagban foglalt laboratóriumi vizsgálatok segítenek a szindróma diagnosztizálásában, melynek okai lehetnek: hormonális, endokrin, diabétesz, inzulinrezisztencia.

Koronavírus szerológiai antitest IgG vizsgálat : 7 900 Ft

Mit tartalmaz?

SARS-CoV-2 IgG meghatározást.

Mikor ajánlott?

A specifikus IgG antitestek a betegség tünetes stádiumában már kimutathatóak, sőt azután is, hogy a PCR technikával kimutatható RNS már nem detektálható. Emellett az IgG antitestek perzisztenciája lehetővé teszi azoknak a korábban megfertőződött betegeknek az azonosítását is, akik felgyógyultak a betegségből és valószínűsíthetően immunissá váltak rá. Valamint azon személyek is kiszűrhetők, akik tünetmentesen estek át a fertőzésen és valószínűsíthetően kialakult szervezetükben az immunitás.

Koronavírus szerológiai antitest IgM vizsgálat : 5 900 Ft

Mit tartalmaz?

SARS-CoV-2 IgM szerológiai meghatározást.

Mikor ajánlott?

A specifikus IgM antitestek a betegség tüneteinek megjelenését követően 3-4 napon már kimutathatóak. Ezen teszt előnye, hogy a kimutatás teljes vérből történik, és ezért a PCR mintavétellel kapcsolatos, a fals negatív eredményeket okozó preanalitikai hibákat teljes mértékben kiküszöböli. A teszt bizonyítottan nem mutat keresztreakciót 43 különböző klinikai kórképben. Epidemiológiai szempontból a legfontosabbak ezek közül az Influenza A és B, illetve A/B okozta fertőzések. Ennek alapján a teszt alkalmas a COVID-19 megkülönböztetésére a szezonális influenzától. Ez kiemelt jelentőségű lehet az őszi szokásos influenzajárvány estén a fertőzések megkülönböztetésében.